Szíria felett is heves csata zajlott az éjszaka

Szíria felett is heves csata zajlott az éjszaka

Képünk csak illusztráció! Vadászgép (Fotó: David Mark/Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszakai teheráni csapások során a szíriai légtérén átrepülő drónok többségét az izraeli és amerikai vadászgépek lőtték le, mielőtt elérték volna a célpontjukat – közölte két nyugati hírszerző a Reuters hírügynökséggel. Mint kiderült, az iráni drónok és rakéták a szíriai Daraa tartomány, a szíriai Golán-fennsík, illetve a szíriai-iraki határ mentén repültek el, azonban a Szíria területén működő amerikai légibázisokról sikerült semlegesíteni őket. Ugyanakkor az orosz Pancir légvédelmi rendszerek, amelyeket Irán működtet Szíriában, hatékonytalanok voltak az izraeli vadászgépekkel szemben.

A The Guardiannak nyilatkozó források emellett elmondták, hogy a Brit Királyi Légierő Typhoon vadászbombázói is részt vettek az iráni drónok lelövésében, amelyek nem csak Irak, hanem Szíria felett is hatékonynak bizonyultak, de kiderült, például a franciák is segítették Izraelt. A Times of Israel szerint Irán behívatta a brit, a francia és a német nagykövetet is a támadással kapcsolatos „felelőtlen hozzáállásuk” miatt.

Címkék: Izrael, Irán, Pancir, Typhoon