Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

LMP: a kormány inkább az oligarchákat támogatja, mint az állás nélkül maradtakat

Szerző: | 2021. április 21., 12:03 | Gazdaság

Kanász-Nagy Máté 2021. február 9-én (Fotó: Kanász-Nagy Máté Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Perverz újraelosztásnak” tartja a kormány gazdaságpolitikáját az LMP társelnöke. Kanász-Nagy Máté szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: a kabinet a járvány miatti szociális, gazdasági válságban is inkább az oligarchákat támogatja, mint azokat, akik állás nélkül maradtak.

HIRDETÉS - AIP

Kanász-Nagy Máté fantáziavilágnak nevezte azt a kormánypárti álláspontot, miszerint aki elveszíti az állását, az könnyen talál újat. A politikus ezért is sérelmezte, hogy a kormányoldal ismét leszavazta az LMP javaslatát az álláskeresési járadék folyósítási idejének visszaállítására kilenc hónapra. Ez mindössze 86 milliárd forintjába kerülne a költségvetésnek, Kanász-Nagy Máté szerint azonban ezt az összeget inkább odaadják az oligarcháknak, a haveroknak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

De már ez a politika is hatástalan – jelentette ki, példaként pedig az ózdi gyárbezárást hozta, ahol a város legnagyobb foglalkoztatója szünteti be a termelést. Nyolcszázan maradnak munka nélkül egy olyan városban, ahol eddig is nehéz volt elhelyezkedni – mondta.

Az álláskeresési támogatás folyósítási idejének háromszorosára növelése része az LMP hatpontos válságkezelő csomagjának, ami tartalmazza még a Covid-19 fertőzésben szenvedők száz százalékos táppénzét, teljes körű bértámogatást, a kisvállalkozók támogatását, a bérleti díjak állami átvállalást valamint az újranyitási támogatást – ismertette.

(MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: gazdasági válság, Kanász-Nagy Máté, koronavírus, LMP


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest