A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József is a Corvinus kuratóriumának tagja lett

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József is a Corvinus kuratóriumának tagja lett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új pozícióban próbálhatja ki magát a Wizz Air vezérigazgatója. Váradi József lett ugyanis a Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE) fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának új tagja. Váradi egyébként a BCE elődjén, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett.

Az üzletember mellett olyanokat találunk még a kuratóriumban, mint Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató, György László államtitkár, Lánczi András rektor, Martonyi János egykori külügyminiszter, valamint Palotai Dániel egyetemi docens.

Váradi 1965-ben született Debrecenben, 1989-ben végzett közgazdászként. Dolgozott a Tiszai Vegyi Kombinátnál és a Procter&Gamble-nél, majd 1999-ben a Malévnél lett kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, öt hónapra rá vezérigazgató. Innen 2003-ban váltották le, ő pedig öt üzletemberrel együtt megalapította a Wizz Air-t, ami 2018-ra már évi több mint 34 millió utast szállított. Váradi a Wizz Air Holdings (Egyesült Királyság) és a JetSMART (Chile) igazgatósági tagja, illetve a Wizz Air Hungary, a Wizz Air UK és a Wizz Air Abu Dhabi igazgatósági elnöke.

A koronavírus-járvány miatt a légitársaság is nehéz helyzetbe került, de a kormány nem hagyta őket az út szélén. A Corvinus modellváltása pedig a kormány egyik kiemelt projektje, erre alapozva igyekeznek azóta átszervezni a többi egyetemet is.