Őrizetbe vették a lázadásért körözött volt katalán elnököt

Őrizetbe vették a lázadásért körözött volt katalán elnököt

Carles Puigdemont (középen, mikrofonnal) beszédet mond a 2017-es népszavazás után

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Carles Puigdemont katalán EP-képviselő, korábbi tartományi elnök az Olaszországhoz tartozó Szardiniára érkezett, és szinte azonnal őrizetbe vette az olasz rendőrség. Az őrizetbe vétel alapja a 2017-es katalán függetlenségi népszavazás után kiadott spanyol elfogatóparancs volt, írja a Népszava.

Carles Puigdemont eddig Belgiumban élt száműzetésben, de az Európai Parlament megvonta tőle a mentelmi jogot, majd ezt az Európai Bíróság is megerősítette. Most Szardinián várja, hogy egy bíró döntsön a kiadatása vagy az elengedése ügyében.

Bár Spanyolország több, spanyolországban bebörtönzött katalán szaparatistának kegyelmet adott, ez Carles Puigdemontra nem vonatkozott, őt mindenképpen bíróság elé akarják állítani. Lázadással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolják.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Hirdetés

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast: Mék Hungary grét agén