Reagált Király Gábor arra, menne-e Herthához a menesztett Petry Zsolt helyére

Reagált Király Gábor arra, menne-e Herthához a menesztett Petry Zsolt helyére

Király Gábor (Fotó: Király Gábor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott visszavonult kapusa lehet a Hertha BSC-nél Petry Zsolt kapusedző utóda. Mint ismert, Petry a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata után menesztették, azt ugyanis homofóbnak és migrációellenesnek értékelték. A Bild szerint a berlini futballklub már felvette a kapcsolatot korábbi játékosával, a jelenleg Szombathelyen élő Királlyal. A Kicker című futballszaklap is hasonlóan értesült.

Király Gábor 1997 és 2004 között 252 alkalommal állt a Hertha BSC kapujában. Mint írják, a csapatot 2021 januárja óta másodízben irányító Dárdai Pállal régóta ápol baráti kapcsolatot, de Arne Friedrich sportigazgatóval is régi az ismeretsége.

A Kicker információi szerint Petry tegnapi távozása után ideiglenesen a korábbi kapusedző vette át a kapusok edzésének irányítását.

Király Gábort az ügyben megkereste a csakfoci.hu. Mint a lapnak elmondta: „Megtisztelő, hogy felmerült a nevem, mint, aki segítségére lehet volt egyesületemnek a bentmaradásért folytatott küzdelemben. Nekem azonban most Magyarországon, Szombathelyen vannak feladataim. (...) Köszönöm Arne Friedrich sportigazgató és Dárdai Pál vezetőedző bizalmát, biztos vagyok benne, hogy megtalálják a mostani helyzetre a lehető legjobb szakmai megoldást, és a Hertha nyártól továbbra is a Bundesliga elsősosztályban szerepel majd!”

Interjúja miatt rúgták ki Petryt

Petry Zsolttal húsvét hétfőn közölt interjút a kormánypárti napilap. Ebben egyebek mellett arról beszélt, hogy nem érti, mi késztethette Gulácsi Pétert, az RB Leipzig magyar válogatott kapusát arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett. Emellett értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy szavai szerint „Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van”. Majd azzal folytatta, hogy a bevándorlás-politika nála az erkölcsi leépülés megnyilvánulása.

Petry Zsolt az interjú megjelenése után azt kérte a laptól, hogy „bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból”.

Petry szavai Németországba is eljutottak. A német DPA hírügynökség szerint a Hertha sportigazgatója, Arne Friedrich azt közölte, hogy azonnal megbeszélik az elhangzottakat Petryvel. Ezt követően kedden felmentették a kapust.