Szégyen a válságkezelés – interjú Zsiday Viktorral

Szégyen a válságkezelés – interjú Zsiday Viktorral

Zsiday Viktor (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Zsiday Viktor befektetési tanácsadó már egy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy egy-két hónapra teljesen le kellene állni a világnak, és megszűnne a koronavírus fenyegetés. Múlt novemberben pedig nagy port kavart blogbejegyzése, amelyben lényegében arról írt, hogy Orbán Viktor tízezer halott árán marad hatalmon.

Lapunknak adott mostani interjújában azt mondja a szakértő, szégyen, hogy a fejlett nyugati világ – benne Magyarországgal – képtelen volt átvenni a járványkezelés keleti módszerét, ami gazdasági összeomlást és valóban rengeteg halottat eredményezett. Szerinte morális kötelesség és gazdasági szükségszerűség lett volna a bajba kerültek állami támogatása, de ez nálunk elmaradt, s így nehezebb lesz a kilábalás is.

Arról is beszélt, hogy ebben az évszázadban ez a harmadik koronavírus-járvány. A mostani előtt volt a 2002-2003-as SARS-1, és a 2012-14-es MERS. „Ez már kicsit sok ahhoz, hogy véletlen legyen. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha a jövőben is lennének hasonló egészségügyi vészhelyzetek” – fogalmazott.

– Sor kerül-e a magyar gazdaság szerkezetének átalakulása a válság következtében?
– Mikorra várható az oltások felfutása és a korlátozások enyhítése?
– Behozhatjuk-e idén a korlátozások miatt elszenvedett gazdasági lemaradást?
Ezekre a kérdésekre adott válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang február 5-én megjelent 2021/6. számában olvashatja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!