Magyar kapus a béke szigetén

Magyar kapus a béke szigetén

Turi Géza (Forrás: Ki.fo)

Turi Géza egy szezonra szerződött Feröerre, de aztán máshogy alakult, családjával lassan húsz éve él az atlanti-óceáni országban. Kapusedzőként most a Ferencváros ellen készíti fel csapatát, az összecsapás kapcsán kerestük meg telefonon.

Hozzanak magukkal váltásruhát a meccsre – üzente a Fradi szurkolóinak a csapat Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfele, a Feröer szigeteki KÍ Klaksvík kapusedzője, Turi Géza. Persze a korábbi magyar bajnok focista nem valamilyen obskúrus feröeri fenyegetéssel élt, csupán az apró szigetekből álló ország szeszélyes időjárására figyelmeztetett: még nyáron is átvonulhat mind a négy évszak a stadion felett. A Ferencváros július 11-én lép pályára a Klaksvík otthonában, 19-én pedig az Üllői úton találkoznak, a párharc apropóján a 2006 óta Feröeren élő Turi Gézával a csapata esélyeiről, a béke szigetéről és a májusban felállított világrekordjáról beszélgettünk.

– A Ferencváros sokat erősödött az elmúlt években, rengeteg pénzt elköltöttek külföldi játékosokra, és a tavalyi nemzetközi szereplésük megmutatta, hogy még a nagy csapatoknak is komolyan számolniuk kell velük. Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent elkövetünk, hogy megnehezítsük a Fradi dolgát. Műfüvön játszunk, az Üllői útinál valamivel kisebb pályán, ez nekünk kedvezhet, és a változékony időjárás is a segítségünkre lehet – latolgatta az esélyeket Turi Géza.

• Milyen is az élet a Feröer szigeteken?
• Hogyan lett Turi Géza a legidősebb aktív futballkapus a világon?
• Hogyan került a Feröer szigetekre?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!