A nemzetbiztonsági bizottságban is meghallgatnák Magyar Pétert

A nemzetbiztonsági bizottságban is meghallgatnák Magyar Pétert

Magyar Péter még 2020-ban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A szolgálatok vezetőit és személyesen Magyar Pétert is meghallgatná a nemzetbiztonsági bizottságban a testület jobbikos elnöke. A tanácskozást már összehívták, kérdés, hogy a kormánypártok megakadályozzák-e, hogy érdemi munkát folytathassanak. A bizottsági elnök lapunknak arról is beszélt, hogy miért lenne fontos Varga Judit volt férjének a megjelenése és az, hogy válaszoljon a kérdéseikre.

A nemzetbiztonsági bizottság jövő keddi ülésén az aktuális ügyek napirendi ponthoz hívtam meg a polgári és katonai szakszolgálatok vezetőit, illetve itt lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkára, Papp Károly is. A szolgálatok vezetőitől tájékoztatást szeretnék kérni arról, hogy Magyar Péter Partizánnak adott interjújában elhangzott egyes kijelentések nem utalnak-e nemzetbiztonsági kockázatokra – nyilatkozta a Magyar Hangnak Sas Zoltán, a testület jobbikos elnöke.

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, hogy a meghallgatáson elhangzottak függvényében lehet bármiféle egyéb lépés az ügyben. – Hogy például sor kerülhet-e bármiféle vizsgálatra, azt nem tudom megmondani, mert ahhoz a bizottság többségi döntésére van szükség – tette hozzá. Az interjút végigtekintve, illetve szakértő jogászok véleményét kikérve arra jutottunk, hogy az elhangzottak egy része nemzetbiztonsági kérdéseket érinthet, illetve felvetődött nem szakszerű vagy jogosult munkavégzés lehetősége is.

• Miért lehet érdeke a kormánypárti képviselőknek, hogy ne bojkottálják az ülést?
• Miért lenne fontos, hogy ne csak újságíró, hanem ők is kérdezhessék Magyar Pétert?
• Erodálhatják-e a Fidesz népszerűségét a történtek?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!