Az MTVA nem sajnálja a pénzt sportjogokra

Az MTVA nem sajnálja a pénzt sportjogokra

(Fotó: AFP via Europress/Kisbenedek Attila)

Jelentős pénzt fordít az állami televízió műsorait készítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportközvetítési jogokra. A 43 millió dollárba (átszámítva 15,8 milliárd forint) kerülő Formula–1 világbajnoki versenysorozatáról hírportálunkon már beszámoltunk, ám más sporteseményekre is nagy összeget fordítanak. A társaság szerződési listájából kiderül, hogy igen költséges sporttelevíziót működtetni.

Az állami társaság megvásárolta például az idei női labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogait. Ennek 55 ezer eurós ára (átszámítva 21,3 millió forint) ugyan eltörpül a Formula–1 közvetítési díja mellett, ugyanakkor a magyar női labdarúgó-válogatott nem lesz jelen júliusban és augusztusban az Ausztráliában, Új-Zélandon és Egyesült Államokban megrendezendő tornán – ahol magyar idő szerint éjjeltől délelőttig lesznek majd a mérkőzések. Az MTVA szerződése tavaly ősztől érvényes, ekkorra már eldőlt, hogy a magyar válogatott nem lesz jelen a vb-n.

• Mennyit költ az MTVA a szlovákiai labdarúgó-bajnokság közvetítési jogaira?
• És mennyit a miniszterelnök által alapított Puskás Akadémia és a Kisvárda kupaselejtezőiért?
• Mennyibe kerül az M1 csatornának „az állomás hangja”?

A teljes cikket a Magyar Hang április 6-án megjelent, 2023/14. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: MTVA