Beregi Tamás: A kutyasétáltatás is az emberekről árulkodik

Beregi Tamás: A kutyasétáltatás is az emberekről árulkodik

Beregi Tamás (Fotó: Helikon Kiadó/Kovalovszky Dániel)

Ma is születnek remekművek, de a nagy zajban ember legyen a talpán, aki vásárlóként el tud igazodni a fogyasztói őskáoszban. Sokkal fontosabb a tudatos választás, mint eddig bármikor – fogalmazott a Magyar Hangnak Beregi Tamás író, forgatókönyvíró.

Az Egyetleneim és a Noctambulo szerzője Egyszer egy kutya című új regényében egy felnőni képtelen férfi és egy árván maradt eb szívszorító barátságát meséli el, sokszor a háziállatok szemével láttatva az emberek abszurd világát. A műben társadalomkritika is megjelenik, ezt részben a kutyák világa hordozza: hiszen ők görbe tükröt tartanak elénk.

Beregi Tamás interjúnkban beszélt arról is, hogy a középkor művésze egy eszme jegyében alkotott, a személyes siker és dicsőség fogalmát csak később találták fel. A modernizmus a kreativitást, az individuumot emelte piedesztálra, a siker fontosabbá vált, mint bármikor. De a sikerben benne van a felszínesség veszélye is.

  • A háziállatok irányából nézve az ember szánni való lény, aki nem veszi észre, hogy mennyire szerencsés?
  • Fontos az önéletrajzi értelmezés?
  • Tervezi, hogy valaha tengerimalacos politikai thrillert, vagy steampunk-horror-erotikus-szingli-tini-zombigenerációs regényt ír?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang április 23-án megjelent, 2021/17. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Pluszfelületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!