Így kerültek célkeresztbe a vadászok

Így kerültek célkeresztbe a vadászok

Vadász magasles a Visegrádi-hegységben, az Esztergom és Pilismarót között elterülő Búbánatvölgytől néhány kilométerre (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Hatalmas indulatokat váltott ki a Svájcból érkező farkas lelövése, a lincshangulat nemcsak a tettest érte utol hamar, de általában a vadászokat is. Pedig a vad elejtése nem csak véres hobbi – a puskacső mára a természet munkáját helyettesíti, és ha nem használják, az is tragikus balesetekhez vezethet.

Nem csillapodik a jeladós farkas kilövése miatti országos botrány, naponta érkeznek új hírek az M237-es kódszámú állat halálának körülményeiről, a ragadozót Borsodban illegálisan kilövő nyíregyházi vállalkozó magyarázkodásáról. Úgy tűnhet, a számtalan töréspont mentén megosztott magyar társadalmat egységbe kovácsolta a senkinek sem ártó farkas lelövése miatt érzett felháborodás: az állítólagos tettes fotója a Facebookon kering, eddig közel 50 ezren követelték petíció formájában, hogy a farkasgyilkos kapjon letöltendő börtönbüntetést, a börtön mellett érvel Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető államtitkár is.

• Hogyan látja a történteket egy a magyar vadásztársadalmat képviselő kamara és mit gondol a környezetvédelmi szakjogász?
• Miért lehet szükséges rossz a hivatásos és sportvadászok tevékenysége?
• Miért sántít mindenképpen a farkast kilövő vadász érvelése?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 21-én megjelent, 2023/16. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!