Mesterházy Attila: Szakítani szeretnék bizonyos bemerevedett politikai „pózokkal”

Mesterházy Attila: Szakítani szeretnék bizonyos bemerevedett politikai „pózokkal”

Mesterházy Attila (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Mesterházy Attila új, Szocialisták és Demokraták pártjával baloldali kormányváltásra készül – a jövőben. De mi történt a múltban, ami miatt a szocialisták egykori elnöke kilépett a Magyar Szocialista Pártból?

– Gratulálok az új pártrövidítéshez!
– ???

Médiapártként indulunk, de nem is lehet másként – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Mesterházy Attila, aki nemrég kilépett az MSZP-ből és bejelentette Szocialisták és Demokraták névvel egy új párt megalapítását. A politikus szerint ugyanis, „ha nem látszódsz, nem létezel”. Elsősorban vidékre koncentrálnak, a cél pedig, hogy három év múlva országos lefedettségű pártként indulhassanak a választásokon. Konkrét programjukról egyelőre annyit árult el, hogy hisz az érzelmekre ható politizálásban, olyan vízióban, üzenetekben gondolkodnak, amelyekhez érzelmileg is lehet kötődni.

Mesterházy Attila a tavalyi ellenzéki előválasztáson kikapott, ő maga is elismerte, hogy rosszul szerepelt, mégsem gondolja, hogy egy ilyen után ne lenne értelme új pártot alapítani. – Gyurcsány Ferenc az egyik legmegosztóbb politikus, mégis övé a legnagyobb ellenzéki párt. Karácsony Gergely viszont népszerű, és van egy egyszázalékos pártja már 8 éve – érvelt.

• Mi a helyzet Schiffer Andrással és Vona Gáborral?
• Mi a probléma az MSZP-vel, miért lépett ki?
• Egykori pártelnökként látja-e a felelősségét?
• A DK-tól megkeresték?
• Honnan lesz pénze a párt építésére?
• Ki a szocdem szavazó?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 14-én megjelent, 2023/15. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!