Mocsok és macskák – Kőbánya vezetése korán búcsúztatja a bontásra ítélt gettót

Mocsok és macskák – Kőbánya vezetése korán búcsúztatja a bontásra ítélt gettót

A Hős utca 2023 őszén (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Van itt még drog, persze, tegnap is volt műsor miatta! – mondja egy lakó, majd, hogy a szavaiból áradó dühének nyomatékot adjon, úgy bevágja az ajtót, hogy visszhangzik az egész, már csaknem teljesen kiürített Hős utcai lakótömb. Ez a rövidke jelenet cáfolni látszik D. Kovács Róbert Antal X. kerületi kormánypárti polgármester minapi kijelentését, miszerint „évtizedes munka végére érve” „összetett tervezéssel, lépésről lépésre haladva” felszámolták volna Kőbánya „hírhedt szégyenfoltját”.

Frontin és tű – kéz a kézben

A Hős utca 15/A és B épülettömbjei ugyan már nem számítanak „Budapest egyik leghírhedtebb szergyártó- és kereskedő központjának”, ahogy D. Kovács fogalmazott, attól még a probléma jelen van. Bizonyítják ezt azok az eldobott injekciós tűk is, amelyekre egy üres Frontin-levél társaságában találtunk a gang alatt.

A kerület vezetője arra alapozva búcsúztatta el a főváros közepén álló gettót, hogy az „önkormányzati bérlemények kiürítése után a néhány magántulajdonban lévő lakással együtt vásárolta meg a kormány a Hős utca 15. szám alatti két lakóépületet és telket” Kőbányától. Vagyis a bérlakások valóban üresek, de magántulajdonosok és lakásfoglalók még most is élnek a „Hősben”. Van, aki vasráccsal védi az ajtaját, más széthajtogatott papírdobozt használ ablaküveg helyett, miközben közeleg a tél.

• Miként látja elintézettnek az ügyet Kőbánya fideszes polgármestere?
• Mekkora összeget kínáltak a Hős utca lakóinak, hogy új lakást szerezzenek?
• Hogyan bánik a politika azokkal a civilekkel, akik az ott élőknek segítenének?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Hős utca, Kőbánya