Ez most tényleg más

Ez most tényleg más

A Fidesz plakátja a 2024-es EP-választásra (Fotó: Magyar Hang/Koncz Tamás)

Ki gépen száll fölébe, sem ússza meg a NER-be hazatérés sokkját. Megoldották. Úgy volt ez, hogy repült a repülő, ereszkedett, bámulta az ember a tájat, a kanyargó Dunát, a fővárost karoló településeket attól függően, éppen merről érkezett, a külső kerületeket, a belvárost, beazonosítva emez, amaz ikonikus helyszínt, épületet, hogy jó volt belegondolni: itthon vagyok. Eddig megvolnánk most is, ám a propaganda mindjárt a Ferihegy, pardon, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján gondoskodik róla, hogy helyükre kerüljenek a dolgok; suhan a reptéri busz, tak, tak, tak, a járatokhoz vezető utashidakra is felkerült a többnyelvű, családbarát ország hirdetés, amely odabent is uralja a közterületi nyilvánosságot. Kedves idegen, mivel légi úton jöttél, így gyaníthatóan nem akarod elvenni a magyarok munkáját, ezért örömmel értesítünk, hogy ugyan kellett hozzá egy köztársasági elnököt buktató fertelmes pedofilbotrány, de szigorodik a gyermekvédelem, ide-oda alakul a csok, a férfi az férfi, a nő az nő, és a Megafon mémjeiből ismert egyetlen amerikai transzvesztita előadó sem fog beflangálni az óvodákba. A külhoni vendég itt el is veszíti a fonalat, helyesen, hisz kikapcsolódni érkezett, mi, őslakosok azonban nem ússzuk meg ennyivel. Hisz kampány van.

Öt napig nem volt internetem, áldott állapot. Öt nap múltán az első, megkésve befutó üzenet: Ezt láttad? Hál’ istennek nem, eddig. Nézem a Fidesz videóját, miszerint, ha Brüsszel csönget, Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Magyar Péter lakájként ugrik, hogy teljesítse a nemzetünk ellen törő birodalom követeléseit. Magyar Péter tálcáján a háború, innen lehet tudni, hogy ő az aktuális főgonosz. Lefut a filmecske, de már kinyílt Pandóra szelencéje, a kommunikációsan nyúlbéla Hollik Istvánt váltó övönaluli pártökle Menczer Tamás posztja a következő, hogy azt mondja megvilágítja, mit kell látnunk a plakáton. Hogy mire gondolt a költő. Imádom. Úgy szoktuk mondani, ha már magyarázni kell egy címet, poént, cikket, akkor dobd a kukába, mert nem működik. De ha már világra hozta a propagandaközpont, és elpattintottak rá újabb közmilliárdokat, végighallgatom a befogadási útmutatót, úgymint, ha a dollárbaloldalon múlna, mennénk a háborúba, jönnének a bevándorlók és megjelennének a nőnek öltözött férfiak is – ez utóbbi különösen cuki a férfinak öltöztetett Dobrev Klárával a háttérben.

• Képtelen a megújulásra a kormánypropaganda.
• A Fidesz lenézi saját választóit.
• Már a minisztériumban is felütötte fejét a kétkedés és bizonytalanság.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap május 2-ig kapható 2024/17. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!