Milliókkal távoztak kevesebb mint egy év után az állami cég vezetői

Milliókkal távoztak kevesebb mint egy év után az állami cég vezetői

Az SZGYF Visegrádi úti épülete Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Noha egy évet sem töltött a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) vezetői székében Simon Attila István, nem távozott sem ő, sem a vele érkezett főigazgató-helyettes üres kézzel az állami intézményből. Ezt közérdekűadat-igényléssel derítette ki a Magyar Hang.

Az állami szociális ellátást koordináló társaságnál történt vezetőváltásról tavasszal írtunk, miután kiderült: Cséplőné Gönczi Veronika személyében új főigazgatója van az SZGYF-nek. Mivel azt megelőzően rögzítettük a vezetők listáját, világossá vált, hogy több személyi változás is történt abban az időben. Nem csupán Simon Attila István addigi főigazgató ment a főigazgatóságról, hanem a vele együtt dolgozó helyettese is.

Simon Attila Istvánról korábban megírtuk, hogy személyében a 2022-es választást követően egy régóta a kabinetet és a Fideszt szolgáló kádert neveztek ki a főigazgatóság élére.

• Mennyi pénz illette meg Simon Attila Istvánt, az SZGYF tavasszal távozott főigazgatóját?
• Mennyit kapott a helyettese, aki vele együtt távozott?
• Hogyan gondoskodott a főigazgatóság arról, hogy nehezebben ismerjük meg a kért adatokat?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 4-én megjelent, 2023/31. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!