Térdre hullva

Térdre hullva

Sziijjártó Péter átveszi a Barátságért kitüntetést Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől (Forrás: Szijjártó Péter közösségi oldala.)

Nem vitatéma – valami ilyesmit habogott a mindig fess, tettrekész és erős Szijjártó külügyvezér egy sajtókérdésre, amely arra vonatkozott, hogy miért nem kérette magához hivatalos magyarázat miatt az orosz nagykövetet a nemzeti ünnepünket és történelmünket gyalázó oroszországi megnyilvánulás miatt, amely egy tankönyv formájában látott napvilágot. A most pirognyira töpörödött Petiminiszter korábban sokkal magabiztosabb volt, 2018-ban gyakorlatilag ugyanígy egy ’56-os, ám nem mocskolódó vélemény miatt háborodott fel, és parancsolta magához a svéd nagykövetet, mert országa akkor felháborodása szerint támadást indított Magyarország ellen. De támadást indított már Hollandia, Németország, Románia is ellenünk, az Egyesült Államok pedig folyamatosan támad minket, belefulladunk mind a támadásokba már.

Legyünk azért igazságosak, az orosz nagykövet is be lett ám kéretve egyszer, mégpedig 2022-ben; ott akkor közölte vele a külügyminiszter, hogy mi Ukrajna oldalán állunk a háborús konfliktusban. Hogy mennyi kölcsönös egymásra kacsintás történhetett e találkozón, azt csak a felek tudhatják, mi csak sejthetjük.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 8-án megjelent, 2023/36. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!