Tóth Krisztina: Én már kiféltem magam

Tóth Krisztina: Én már kiféltem magam

Tóth Krisztina (Fotó: Falus Kriszta)

A legnagyobb veszélynek a társadalmi hasadtságot tartom – többek között erről beszélt lapunknak adott interjújában Tóth Krisztina, akinek most jelent meg új regénye A majom szeme címmel. Mint felidézte, amikor elkedzte a pályáját még élt a népi-urbánus ellentét, de már egyetemistaként is kicsit nevetségesnek gondolták. – Azt soha, a legsötétebb vízióimban sem képzeltem, hogy mindez felerősödik majd – mondta.

Az írónő új regénye kapcsán beszélt arról is, hogy mindannyian esendőek vagyunk, és nincs manipulálhatatlan ember. Mindnyájan érzékenyebbek vagyunk bizonyos dolgokra, hozunk bizonyos hiedelmekkel valamit, azokat nehezen engedjük el. – A szülőt is sokkal inkább meg lehet ijeszteni a gyerekbetegségekkel, erre gyúrnak a reklámok is – példázta.

Tóth Krisztinával szóba került az is, hogy kell-e tartania attól, ha mondjuk ad egy külföldi lapnak nyilatkozatot, azt hogyan forgatják ki itthon. – Én már kiféltem magam, köszönöm szépen – fogalmazott, a legrosszabbnak azt nevezve, ha ez a kontroll belsővé válik.

• Amilyen bizonytalan, ijesztő korban élünk, meghozta a kedvét a disztópiaíráshoz?
• Mennyire tud mentes maradni a különféle manipulációktól?
• A buborékosodást veszélynek érzi?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!