Lezárják egy időre az M1-es autópályát Tatabányánál

Lezárják egy időre az M1-es autópályát Tatabányánál

Biatorbágy látképe, előtérben az M1-es autópálya, mellette az 1-es főút. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felsővezeték-szakadás miatt lezárják az M1-es autópályát Tatabányánál 30-60 percre – közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az eredeti terv az volt, hogy csütörtök fél 2 körül zárják le a sztrádát, de az átlagosnál erősebb forgalom miatt úgy döntöttek, a helyreállítási munkálatokat átteszik az esti órákra, amikor kisebb a forgalom. Várhatóan este 9-kor zárják le az érintett szakaszt.

 

Épp a hét elején kezdték meg a munkálatokat az 1-es vasúti fővonal egy szakaszán, ahol most részleges vágányzár van. Azaz Bécs és Budapest között a vasúti, és egy időre most a közúti közlekedés is komoly nehézségekbe ütközik.

A Mávinform honlapján – még a Zrt. eredeti közlése alapján – tudatta: a győri fővonalon a pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán közlekedő járatoknál „jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani”. Ez érinti a Budapest-Kelenföld és Tatabánya közötti közvetlen IC pótlóbuszokat, valamint a Budaörs és Tatabánya közötti, csak bicskei megállással közlekedő X10-es pótlóbuszokat. Az autópálya lezárása miatt az 1-es főúton és a környező alsóbbrendű utakon is torlódások várhatók, ezért a Budaörs és Tatabánya közötti S10-S12-es pótlóbuszoknál is hosszabb menetidőre kell számítani.

 

Címkék: autópálya, lezárás