Harmincötödik születésnapját ünnepli a Láng Téka

Harmincötödik születésnapját ünnepli a Láng Téka

Fotó: Láng Téka

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A híres, Pozsonyi út 5.-ben található könyvesboltot 1989. szeptember 1-jén alapította Rédei Éva. A kerek születésnapon, szeptember 1-jén, vasárnap gazdag ünnepi program várja az érdeklődőket. A megnyitó után 11 órától Tóth József XIII. kerületi polgármester emléktáblát avat a jubileum tiszteletére. Déltől Rácz Attila énekel és Darvas Ferenc zongorázik, délután 4-től Gyabronka József olvas fel Bächer Iván írásaiból, ezt követően „Amíg pillog a láng” címmel a világ zsidóságának dalaiból énekel Smidéliusz Éva és Nógrádi Gergely. Bolgár György felolvasását követően hangzik el a születésnapi köszöntő – meglepetésvendéggel, majd Dés László és Für Anikó, illetve Hábetler András lép a közönség elé.

Fél 6-tól írók dedikálnak, fél 7-től Korcsolán Orsolya hegedül, Jávori Ferenc Fegya zongorázik. Negyed 8-tól Fesztbaum Béla Seres Rezső-dalokat énekel, zárásként pedig Bíró Eszter énekel és Jávori Ferenc Fegya zongorázik. A még részletesebb program a Láng Téka Facebook-oldalán megtalálható. Az alkalomra készülve meglátogattuk a Pozsonyi út elején található, apró könyvesboltjában Rédei Évát, az alapító-tulajdonost, a vele készített beszélgetés a friss Magyar Hangban olvasható.