Állítsuk meg Oroszországot most! címmel indít európai plakátkampányt Lengyelország

Állítsuk meg Oroszországot most! címmel indít európai plakátkampányt Lengyelország

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és az Állítsuk meg Oroszországot most! címmel indított európai sajtókampány kreatívjai 2022. április 23-án (Fotó: Facebook/Mateusz Morawiecki)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lengyel kormány Állítsuk meg Oroszországot most! címmel európai sajtókampányt indít annak érdekében, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnökre – jelentette be szombaton Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

Vlagyimir Putyin „különleges hadműveletet készített elő háborús bűnökkel és népirtással”, és Lengyelország azt szeretné, ha a plakátkampány „mindazok jajkiáltása lenne, akiket brutálisan meggyilkoltak az ukrajnai falvak és nagyvárosok utcáin” – mondta. Morawiecki szerint az Ukrajnában történt vérengzéseknek nem sokáig volt hatásuk Európában. „A nyugat- és dél-európai országokban élő partnereink túl gyorsan szeretnének visszatérni a normalitáshoz”. A lengyel miniszterelnök úgy látja, hogy: most nem lehet helyreállítani a normális kapcsolatokat Moszkvával.

(MTI)