Negatív lett az amerikai alelnök és a felesége vírustesztje

Negatív lett az amerikai alelnök és a felesége vírustesztje

Mike Pence amerikai alelnök a Smithsonian nemzeti légi- és űrmúzeumának Steven F. Udvar-Hazy Centerében 2017. október 5-én (Fotó: NASA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negatív lett Mike Pence amerikai alelnök és felesége, Karen Pence vírustesztje – jelentette be az MTI beszámolója szerint vasárnapra virradóra Katie Miller, az alelnök sajtófőnöke.

A vizsgálatot szombaton végezték el, miután kiderült, hogy az alelnök egyik munkatársa megfertőződött az új típusú koronavírussal. Mike Pence szombaton, a munkacsoport szokásos napi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a fertőzött munkatárs jól van, tünetei enyhék, és hétfő óta nem járt bent a munkahelyén. Az alelnök egyébként az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport vezetője.

Donald Trump amerikai elnök a múlt szombaton végeztette el magán a vírustesztet, miután egy héttel korábban a floridai Mar-a-Lago countryklubjában fogadta Jaír Bolsonaro brazil elnököt és munkatársait, ám a delegáció két tagjánál később azonosították a vírust. Az amerikai elnök vírustesztje negatív lett.

Negatív lett Donald Trump vírustesztje | Magyar Hang

Az amerikai politikusok közül eddig két törvényhozót diagnosztizáltak a vírusfertőzéssel. Mario Diaz-Balart floridai republikánus képviselő szerdán hozta nyilvánosságra, hogy megfertőződött, majd Ben McAdams, Utah állam demokrata párti képviselője jelentette be, hogy pozitív lett a vírustesztje.

Szombaton az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyeleti hatóság  (FDA) sürgős döntéssel engedélyezte egy olyan új vírusteszt használatát, amellyel mintegy 45 percen belül kimutatható a fertőzöttség. A tesztet egy kaliforniai székhelyű vállalat készíti, és a jövő héten már szállíthat is belőle az Egyesült Államok tagállamaiba. Stephen Hahn, az FDA vezetője szerint a vírusteszt az elkészítés helyszínén – kórházban, vagy sürgősségi betegellátóknál – kiadja az eredményt, anélkül, hogy a mintát laboratóriumba kellene küldeni.