Túszejtés Drezdában

Túszejtés Drezdában

Azb Altmarktgalerie bevásárlóközpont bejárata (Fotó: Altmarktgalerie /Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombat délelőtt lövések dördültek egy Drezda belvárosában lévő Altmarktgalerie bevásárlóközpontban, majd túszejtés történt. A rendőrség mindenkit arra figyelmeztetett, hogy maradjon távol az incidens színhelyétől. A közeli Striezelmarkt Christmas karácsonyi vásárt is lezárták és a környéket kiürítették.

A rendőrség néhány perce arról számolt be, hogy véget vetettek a több órán keresztül tartó túszdrámának. Korábban megtalálták a túszejtő 62 éves anyjának holttestét is a lakásában, a halál oka cikkünk írásakor nem volt egyértelmű, bár a Bild szerint a férfi (a fia) ölte meg.

A túszejtőt élve fogták el, miután telefonon tárgyalni kezdtek vele. Az elkövető a bevásárlóközpont egyik helyiségében barikádozta el magát. 

Az egész eset körülményei, az elkövető személy, illetve a motivációi egyelőre ismeretlenek. Egyes információk szerint az elkövető 40 éves, először a Radio Dresden épületébe akart behatolni, majd amikor megérkeztek a rendőrök (akiket a rádióból hívtak ki), tüzelt a fegyveréből, és ezután vette a bevásárlóközpont felé az irányt a kocsijával.

A túszszabadítást 12 rendőr hajtotta végre valamivel dél után. Az elkövető az akció közben megsérült, a túszok nem. A férfit egy drogériában találták meg, ahol két túszt, egy nőt és gyereket tartott fogva. A rendőrség szerint az elkövető mentálisan zavart.

A rendőrség itt azt tweetelte, hogy "Minden rendben. A drezdai túszejtés véget ért. Két embert helyeztünk biztonságba, úgy tűnik sértetlenek."

Egyes értesülések szerint a túszejtő olyan súlyosan megsérült a túszszabadítás közben, hogy nincs kihallgatható állapotban. Az nem világos, hogy a rendőrök sebesítették meg, vagy esetlen öngyilkos akart lenni.

(DW)

Címkék: túszejtés, Drezda