Nem lehet puszta cél a profit – Interjú Baritz Sarolta Laurával

Nem lehet puszta cél a profit – Interjú Baritz Sarolta Laurával

Baritz Sarolta Laura (Forrás: Baritz Sarolta Laura)

A pandémia segített megkérdőjelezni a növekedést és fogyasztást középpontba állító gondolkodást – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Baritz Sarolta Laura. A domonkos szerzetes nővér, közgazdász, a Sapientia és a Corvinus egyetemi oktatója kifejtette azt is, hogy az a rossz, ha a pénz maga válik céllá, ha Isten helyére lép. Amennyiben eszközzé válik valamilyen emelkedettebb cél eléréséhez, akkor pozitív szerepet tölt be életünkben.

Baritz Sarolta Laura beszélt arról is, hogy a mostani világjárványnak talán lesz pozitív hozadéka is. – Lehetőségünk nyílik arra, hogy még inkább egymás felé forduljunk, egymást segítsük, miközben kevésbé lesz fontos a fogyasztás, mint az emberi értékek. A karanténban összezárva erőteljesebben rá vagyunk szorulva egymás jóindulatára. Persze látjuk az ellenpéldákat is, azokat, akik depressziósak vagy agresszívek lesznek a korlátozások miatt – mondta.

  • Mennyire változtathatja meg a pandémia az emberek gondolkodásmódját?
  • A közvélekedés szerint a sikeres vállalkozás kegyetlen, mindenkin keresztülgázol, és általában ezt látjuk a mindennapi életben is. Hogyan boldogulnak az etikus vállalkozások?
  • A fiatalok mennyire nyitottak az új szemléletre?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!