Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A küldetés: megmenteni Netanjahut

Szerző: | 2021. március 29., 15:30 | Külföld, Magyar Hang Plusz

Benjamin Netanjahut ábrázoló posztereket helyeznek el a Likud párt székhelyén (Fotó: REUTERS/Ammar Awad)

Nem hurcolhatnak el minket egy ötödik választásra is. Kezet nyújtok minden kollégámnak, aki egyetért velem. Nem utasítok el senkit, aki egyetért az elveimmel – e szavakkal üzent Benjamin Netanjahu a riválisainak, miután a keddi parlamenti választások után nyilvánvalóvá vált, hogy a Likudnak a vele szövetséges pártokkal együtt sem sikerült megszereznie a többséget a kneszetben. Az eredmények mostani állása szerint az izraeli miniszterelnök pártja 30 mandátumot szerzett, a vele szövetséges pártokkal együtt pedig 59 mandátuma lehet majd a 120 fős izraeli parlamentben. Orbán Viktor egyik legközelebbi szövetségesének sorsa most azon múlik, hogy meg tud-e egyezni azzal az iszlamista párttal, amelyik nemrég szakadt ki az arab pártokat tömörítő ernyőszervezetből.

HIRDETÉS - AIP

De miért annyira fontos Netanjahunak, hogy akár még az iszlamistákkal is szövetségre lépjen?

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Kiderül a teljes cikkből, melyet a Magyar Hang március 26-án megjelent 2021/13. számában talál. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Benjamin Netanjahu, Izrael, Likud, választások


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

Portói csúcs: arccal India felé

Portói csúcs: arccal India felé

A koronavírus-helyzettel, a járvány utáni gazdasági újjáépítéssel és az Európai Unió és India kapcsolatával foglalkoztak az uniós állam- és kormányfők két napos informális találkozójukon.

Pin It on Pinterest