Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Steinherz-sztori, avagy kilencven éve történt az egyik legkülönlegesebb magyarországi bűnügy

Szerző: | 2021. április 05., 15:30 | Időgép, Magyar Hang Plusz

Steinherz Rudolf és Fischl Frigyes

Columbónak sem akadhatott volna szövevényesebb ügy a látókörébe, mint amilyen a kilencven évvel ezelőtti Steinherz Rudolf-merénylet volt. A neves borkereskedő-üzletember 1931. március 27-én, a reggeli vonattal tartott Budapestről Kecskemétre, ám Cegléd közelében súlyos támadás érte. A jegyvizsgálónak kellett kinyitnia a bezárt, másodosztályú fülkét, amelyben a vérző fejű Steinherzre találtak. Ceglédre szállították, ahol a műtét után még vallomást tudott tenni. Egy rossz külsejű, kalapácsos támadóról számolt be, aki a brutális bántalmazás után ki is rabolta őt. Másnap életét vesztette.

HIRDETÉS - AIP

Rablógyilkosság miatt indult nyomozás, hamarosan viszont kiderült, hogy semmi sem az, aminek látszik. Kiderült ugyanis, hogy bár az üzletember egy „Rothschild-kertészre” igyekezett terelni a gyanút, ilyen ember nem létezett, ellenben Steinherz halála előtt több nagy összegű életbiztosítást is kötött. Családja évek óta nehéz helyzetben volt, egy sikkasztás miatt is nyomoztak ellene, így végül úgy döntött: bérgyilkost fogad maga ellen, hogy szerettei megkaphassák a biztosítási pénzt.

A teljes cikket a Magyar Hang április 1-jén megjelent 2021/14. számának Időgép történelmi mellékletében találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fischl Frigyes, Steinherz Rudolf-merénylet


Pin It on Pinterest