Amikor április második hetében több napon keresztül is fagypont alá esett a hőmérséklet, az epertermelők is megrémültek, hogy oda az idei gyümölcs. Ez azonban szerencsére nem így történt, legfeljebb néhány helyen vitte el a termést a szokatlanul hideg idő. Hogy pontosan mi volt az oka e szerencsének, illetve hogy egyáltalán szerencséről beszélhetünk-e, annak megválaszolásában Kelemen Péter a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke volt segítségünkre.
Erről is olvashat a cikkben:
• 3000–3500 forintnál indulhat egy kiló magyar eper ára, de a boltokban jóval drágább lehet
• Nincs elég munkaerő
• Szerencse, hogy hidegebb volt
A teljes cikket a Magyar Hang április 30-án megjelent, 2021/18. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!
Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!
ElőfizetekMár előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!