Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Csak Orbán nem akar reformot

Szerző: | 2021. június 21., 06:00 | Belföld, Magyar Hang Plusz

Kórházi ellátás. Képünk illusztráció! (Forrás: Pixabay)

Nincs elég orvos és ápoló, miközben a szocializmusból megörökölt működési struktúra rendkívül pazarló. Kérdés, mi lesz a 2022-es parlamenti választás után.

HIRDETÉS - AIP

Semmilyen kórházat nem akarunk és nem is fogunk bezárni – közölte egy hónappal ezelőtt, május 15-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tárca arra a kiszivárgott levélre reagált így, amely szerint az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok tagozati elnökeinek alig néhány napos határidővel kellett (volna) összeírniuk, hogy a szakterületükön mennyi fekvő- és járóbeteg-intézményre van szükség, milyen kapacitással és földrajzi elhelyezkedéssel.

Alig három héttel később újabb dokumentum került napvilágra: az RTL Klub Híradója az Országos Kórházi Főigazgatóságnál (OKFŐ) készült munkaanyagra hivatkozva azt közölte, hogy hét kórházban megszűnne az aktív betegellátás, ezek közül egyben a krónikus is, további 13 intézményben pedig nem végeznének műtéteket a jövőben.

Mit mond a kiszivárgott tervekről és a szektor szükségleteiről Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász?

A teljes interjút a Magyar Hang június 18-án megjelent 2021/25. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügyi reform, Emmi, Orbán Viktor, Országos Kórházi Főigazgatóság, Rékassy Balázs


Pin It on Pinterest