Zászlók a magasban

Zászlók a magasban

Tüntetés a pedofiltörvény homoszexualitást érintő módosítása ellen a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

A pedofilok elleni szigorúbb fellépésről szóló, eredetileg szinte teljes konszenzus övezte fideszes törvényjavaslat felhabosítása az eltérő szexuális identitások kiskorúak számára történő népszerűsítésének/megjelenítésének tilalmával aljas, haszontalan, veszélyes és hatalomtechnikai szempontból ördögien ravasz húzás. Aljas, hiszen az utolsó pillanatban becsempészett módosítások tartalmától függetlenül megbélyegzi, az egyik legmegvetendőbb cselekedettel hozza összefüggésbe a magyar homoszexuális és úgynevezett LMBTQ-közösséget.

Haszontalan, hiszen a kifogásolt passzusok a gyakorlatban jórészt betarthatatlanok. A központi irányítás alatt működő iskolákban eddig sem kellett teret engedni a meleg propagandának, míg a homoszexualitást így vagy úgy megjelenítő tartalmak nélkül elég nehéz volna humán tárgyakat oktatni a középiskolákban. A filmek korhatár szerinti besorolása pedig ma is napi gyakorlat. Mi történik például a Vajna-érában készült Coming out című filmmel – producer a Fidesz-közeli Kálomista Gábor –, amelyben a meleg főhős heteróvá válik, az alkotás ugyanakkor kigúnyolja a homofóbiát?

Erről is olvashat a cikkben:
• „Olyan ügyben kelt indulatokat a Fidesz, amely a mindennapokban nem osztja meg szélsőségesen a magyarokat”
• „Nincs az az ügy, amelyik miatt megéri átengedni a nemzeti szimbólumokat a Fidesznek

A teljes cikket a Magyar Hang július 2-án megjelent 2021/27. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket aMagyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!