Magasról tesznek a népre

Magasról tesznek a népre

Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob a postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A tudj’ isten hanyadik nemzeti konzultációt löki a képünkbe a Fidesz-rezsim. Most éppen 14 álkérdés és hozzá két-két álválasz a választék, az egészről csak annyi biztos, hogy megint több ezer millió forintot fog kasszírozni valamelyik csókos fidesznyik cég az egészen. Számos helyen megírták már, hogy Orbánék hülyének nézik az embereket a megalázóan ostoba kérdéseikkel és a műmájer válaszlehetőségeikkel.

Most először is játszadozzunk kicsit az orbáni néphülyítés kínálta lehetőségekkel. A mostani 2. kérdés így szól: „Vannak, akik azt mondják, Magyarország megerősítését a minimálbér megemelésével kell kezdeni. A minimálbért 200 ezer forintra kell emelni, mert ez is biztosítja, hogy a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a magyar emberek is részesüljenek. Mások szerint erre nincs szükség.”

A felkínált válasz persze röhejes („mihamarabb emeljék” kontra „nem kell emelni”), de képzeljük el, ha a kérdés így szólt volna: mit emeljen előbb a kormány: a minimálbért vagy a minimálnyugdíjat? Na, erre a válaszra igencsak kíváncsi lennék. Természetesen ilyen opció nincs.

A teljes írást a Magyar Hang július 9-én megjelent 2021/28. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!