Reichert János

Hazugságok hálóiban

Hazugságok hálóiban

A tények a következők: az Orbán-érában átlagosan kevesebb gyermek született, mint a 2002–2010-es „nyócévben”, és az ezer lakosra jutó élve születés a 2012. évi 9,1-ről 2022-re – 9,1-re „nőtt”. Ez a keserű valóság, a többi rogáni hazudozás.
Megjegyzések Pesty Lászlóhoz

Megjegyzések Pesty Lászlóhoz

Végtelen naivitásra vall azt hinni, hogy a Fidesz-uralom mindennapos gazdasági gyakorlata, nevezetesen a korrupció és a zsarolás Orbán Viktor tudta, illetve hozzájárulása nélkül folyik, hovatovább egy évtizede.
Történelmi üresség

Történelmi üresség

Okkal mondják, hogy az építészet maga a megtestesült korszellem, ez igaz a budai Várra is, ahol az Orbán-korszakot immár teljességben, mondhatni egész pályás letámadásban szemlélhetjük. És amit látunk, el kell gondolkodtasson.
Alkotmááány?

Alkotmááány?

Kereken hússzor mondta ki az „alkotmány” szót idei tusnádfürdői beszédében Orbán Viktor. Szögezzük le: Magyarországnak nincs alkotmánya. „Alaptörvénye” van, valóságos alkotmányosságát – érvényességét – pedig sokan vitatják.
Egy halott, száz kérdés

Egy halott, száz kérdés

Ezek az illegális gyorsulási versenyek abszolúte nyilvánosak, csak az nem tud róluk, aki nem akar. Csak a rendőrök nem tudnak róla… Ez nem az ócsójánosok szórakozása, ebben húszmilliós meg drágább autók forognak.
Utolsó remény

Utolsó remény

Az utolsó reményem nem egyéb, mint hogy ti, mai középiskolások pár éven belül felborítjátok ezt a gyalázatos társadalmi konszenzust. Mert tudatosul bennetek, hogy ez az egész a ti életeteket lehetetleníti el.
A Libri-képlet

A Libri-képlet

Két év múlva az ország hatalmas területein nem lesz más könyvesbolt, csak Libri. Versenytársak, pláne olyan bátor versenytársak, amelyek a rezsimnek kínos kiadványokat mernek kirakatba tenni, csak némely városokban lesznek.
Schlecht Csaba Orbán Viktorról

Schlecht Csaba Orbán Viktorról

Amikor 2013-tól – a nagy világgazdasági konjunktúra és a beömlő EU-pénzek csábító hatására – Orbán Viktor kormánya a szó Szent Ágoston-i értelmében vett rablóbandává alakult, előbb megdöbbentünk, aztán megkeseredtünk, végül pedig szégyelltük magunkat.
Pusztába kiáltott szavak voltak?

Pusztába kiáltott szavak voltak?

Viktor isten híveinek sokkal fontosabb a CPAC-rendezvény, mint a római katolikus egyházfő tanítása. A Fidesz-keresztények számára úgysem mértékadó a „demens vénember”, legfeljebb annyiban érdekes ő, hogy ha egyetért Viktor istennel, akkor lehet rá hivatkozni.
Kinek higgyünk?

Kinek higgyünk?

Ferenc pápa jön, itt lesz köztünk, aztán elmegy. Nekünk különleges erkölcsi kötelességünk és felelősségünk, hogy a tanítást teljes egészében, félremagyarázás nélkül értsük meg és váltsuk életre.
Féligazságokkal kábított nép

Féligazságokkal kábított nép

14 hónapja tart az orosz–ukrán háború, ebből az utóbbi öt hónapban a magyar infláció toronymagasan a legnagyobb az EU-ban. Jelenleg az unióban 6,9 százalék, és csökken, nálunk viszont 25,4 százalék.