Reichert János

Haldokló demokráciánk

Haldokló demokráciánk

Hogy demokráciánk halálosan sérült, és rövidesen (június 9-e után) kimúlik, azt a legszemléletesebben éppen Magyar Péter volt felesége, Varga Judit viselkedése példázza.
A tündéri politikus emlékére

A tündéri politikus emlékére

Az Isépy Tamás mellett eltöltött időszak felért egy egyetemi kurzussal. A sors nagy ajándéka, hogy a beosztottja lehettem, és hogy – talán nem nagyképűség – a barátságába fogadott. Amit a gyakorlati politizálásról gondolok, azt mindent tőle tanultam.
Jogállam és fasizmus

Jogállam és fasizmus

Varga Judit (még igazságügyi miniszterként!) közölte ugyan, hogy szerinte a jogállamnak nincs egzakt definíciója, így alkalomadtán nincs is mit számonkérni a kormányon – de mint látjuk, ez nem igaz.
Búcsú a paptól, aki űrt hagy maga után

Búcsú a paptól, aki űrt hagy maga után

Minden temetéssel mi, élők leszünk szegényebbek. És most sokkal szegényebbek lettünk, mert olyan lelkiatyát, iránymutatót veszítettünk el, aki biztos pont volt sokunk életében.
Ne féljetek? Féljetek?

Ne féljetek? Féljetek?

Ha azt vizsgáljuk – és ma ez az egyik legkínzóbb kérdés hazánkban –, hogy kell-e félnünk a saját kormányzatunktól, akkor azt a kérdést tettük fel, amelynek megválaszolása mindenkinek életbe vágó, és éppen ezért kellene a híveknek konkrét, aktuális iránymutatást kapniuk az egyházi vezetéstől.
Névtelen keresztény feljelentők

Névtelen keresztény feljelentők

Jobb sorsra érdemes hazánkban a tiszta keresztény gondolkodás és életvezetés vesztésre áll. Nem véletlen, hogy zuhan a magukat nyilvánosan kereszténynek vallók száma, hiszen jóérzésű ember menekül az ilyen „kereszténységtől”.