Mennyire erős a kollektív felejtés?

Mennyire erős a kollektív felejtés?

Szeged belvárosa (Forrás: Botka László/Facebook)

Bár papíron Orbán Viktor leváltására készül az ellenzék, az előválasztáson Csongrád-Csanád megye két körzetében Botka László és Gyurcsány Ferenc feszül egymásnak.

Az 1. körzetben az előző két országos választáson az volt a biztos befutó, akit Botka László támogatott. Nem véletlen, hogy a különböző pártok elnökei egymásnak adták a polgármester irodájának kilincsét az elmúlt hónapokban. Most a DK – és a Jobbik – ezt az ökölszabályt teszteli: ha a Botka által támogatott MSZP-s Szabó Sándort sikerül megbuktatni, az presztízsveszteséget jelentene a polgármesternek.

A jelenlegi állás szerint az 1. választókerületben az MSZP színeiben induló Szabó Sándor országgyűlési képviselőnek a DK és a Jobbik által támogatott Binszki Józseffel, valamint az Új Világ Néppárt jelöltjével, Törőcsik Konrád mechatronikai mérnökkel kell megküzdenie. A 2. körzetben a DK támogatja a Jobbik jelöltjét, a szélsőjobboldali megnyilvánulásaival hírnevet szerzett Tóth Pétert. Az ő kihívi Mihalik Edvin, a Momentum önkormányzati képviselője, Tóth Szabolcs (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Bellányi Balázs jogász (Új Világ).

A teljes cikket a Magyar Hang augusztus 19-én megjelent 2021/34. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!