Júliustól jön a feketeleves a hiteleknél

Júliustól jön a feketeleves a hiteleknél

A koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák még el sem ültek, máris egy súlyosabb, és a világgazdaságot még erőteljesebben befolyásoló válság ütött be. A 2020 után meg-megszakadó ellátási láncok, a megnövekedett energiaárak csak a kezdet volt, az Ukrajna ellen indított orosz invázió, illetve az azt követő szankciósorozat újabb szintre emelte a világgazdaságban jelentkező problémákat. A háború és az Oroszország ellen meghozott, minden korábbinál súlyosabb szankciók jelentősen gyorsították a túlfűtött magyar gazdaság miatt az uniós átlagot már évek óta meghaladó inflációt. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a jegybank csak későn és gyengén reagált, így szinte teljesen hatástalanok voltak az óvatos kamatemelések az infláció letörésében.

Az utóbbi időben felgyorsult kamatemelés súlyos következménye, hogy a hibás hitelezési politika miatt olcsó kölcsönökkel hitelfelvételre csábított családok bajba kerülhetnek, miután a kereskedelmi bankok már elkezdték a hitelkamatok emelését, és nem látni, hol lesz a folyamat vége.

• Meddig segít a kamatstop?
• Mennyien vannak, akiknek hamarosan emelkedhet a törlesztőrészlete, és mekkora lehet az emelkedés mértéke?
• Mit tehet, aki attól tart, hogy képtelen lesz fizetni a havi törlesztőrészletet?

A válaszokat és a teljes cikket a Magyar Hang április 1-jén megjelent, 2022/14. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!