„Mi marad így az országból 2060-ra?”

„Mi marad így az országból 2060-ra?”

Litkai Gergely humorista (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

 

Mohósággal vegyes butaság – így foglalta össze a kormány „zöldpolitikáját” Litkai Gergely. A humorista szerint a hatalom nem jobb világot akar létrehozni, hanem olyat, ahol, mint a Monopolyban, a végén össze tudja számolni, hány hotelt épített.

– Hajlamosak vagyunk elfeledkezni a jelenlegi rendszer számos olyan eredményéről, ami az ország, vagyis a normális demokráciaként értelmezett ország pusztulásához vezethet – mondta, hozzátéve, hogy a közoktatás, a felsőoktatás és a kutatás-fejlesztés szétverésével ellehetetlenítettek minden olyan területet, amely előrevihetné Magyarországot. De komoly veszélyt rejtenek magukban a demográfiai folyamatok is. – Sok munkaintenzív iparágunk van, hiszen nem a tudásba, hanem az összeszerelésbe invesztálunk, de nincs elegendő munkaerő az országban, így már most Ázsiából kell munkásokat behozni. Nincs elég emberünk, nincsen energiánk, nincs alapanyagunk, nincs vizünk, egyetlen értékünk van, a termőföldünk, amin most környezetromboló beruházásként akkumulátorgyárakat húznak fel. Mi marad így az országból 2060-ra? – tette fel a kérdést.

Litkai Gergely az ellenzéket lejárató kampányokról szólva hangsúlyozta, a fideszes kommunikáció legijesztőbb része az, hogy mindig van egy kis valósághomokszem, amely körül kifejlődik a propaganda igazgyöngye. – Választópolgárként azt érzem, hogy bár legkevésbé sem szimpatizálok azzal, hogy bohócként ábrázolják az ellenzéket, mégis motoszkál bennem az érzés, hogy ők valahol tényleg csak a mókáért élnek.

• Miért tiltaná be a luxusjachtokat?
• Mi az oka, hogy a társadalom nem emeli fel a szavát a környezet elpusztítása ellen?
• Mi a baj az elektromos autózással?
• Mikor jöhet el a kínai terminátorok ideje, akik a budapesti utcákon csapnak le a kormánykritikus egyénekre?
• Miért nem jó egy mocsár partjára villát építeni?
• Mi tartja vissza Magyarországot a putyini Oroszországtól?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap szeptember 29-én megjelent, 2023/39. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!