A vakcinák világállamosítása

A vakcinák világállamosítása

Beoltanak egy pácienst a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban Kecskeméten 2021. április 23-án. MTI/Ujvári Sándor

A Biden-kormány és az Európai Unió bizonyos tagállamai meghallották sok aktivista és fejlődő világbeli vezető kérését-követelését, és támogatják a koronavírus-vakcinák szabadalmainak felfüggesztését. Kérdés, vajon a következő járvány elleni oltóanyagot is hasonló elánnal fogják-e a kifejleszteni a gyógyszergyártók annak tudatában, hogy a politikusok bármikor elvehetik tőlük a profitot.

A Covid–19 elérte a harmadik világot, és ez hatalmas katasztrófával fenyeget. Indiában, ahogy a múlt heti számunkban írtuk világrekordokat dönt a járvány, ahogy Dél-Afrikában és másutt is válságos a helyzet. Pedig ott a hatékony fegyver: a vakcina, amelyhez azonban a szegény országok tömegeinek alig van esélyük hozzájutni. Mi a megoldás? A világ vezetőinél (legfőképpen Biden amerikai elnöknél) lobbizó államfők, a humanitárius ügyekben elkötelezett hírességek és a Demokrata Párt bal szárnya szerint a megoldás a vakcinaszabadalmak eltörlése (vagy legalábbis lazítása) lenne.

Ezekről is olvashat még a cikkben:
• Mi tart vissza sok döntéshozót attól, hogy ne néhány óriáscég pénzügyi érdekeit, hanem az emberiség jólétét tartsák szem előtt?
• Mi szól amellett, hogy feloldják a vakcinákat övező ipari titkokat és mi ellene?

A teljes cikket a Magyar Hang május 14-én megjelent, 2021/20. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!