Akasszuk fel? Könyörgöm…

Akasszuk fel? Könyörgöm…

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke (k), Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője (b) és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban tartott sajtótájékoztatón 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Az iróniát már rég kikukáztam. Próbálkoztam vele egy darabig, de rendre ellenem fordult: az ironikus keretbe foglalt (nem)állításokat a közönség egy része – nem kis része – komolyan vette, szó szerint értette, számonkérte, felháborodott rajta, és a többi és a többi, márpedig, ha az iróniát magyarázni kell, akkor az irónia bizony halott. Nyugodjék hát békében!

Csakhogy ez már édeskevés. Magyarország az a hely lett, ahol a kopasz cenzor ül. Itt már mindenféle nem szájbarágósan egyértelmű megszólalást el kell engedni, és viccelni se szabad, mert az illiberális szólástúlszabadságával felheccelt nyájas közönség pró és kontra megtorlásként a véredet kívánja. Mindjárt mondom is a legújabbat, csak hát persze hogy van ide is egy régi-régi sztorim.

A teljes cikket a Magyar Hang január 29-én megjelent 2021/5. számában (tartalomjegyzék itt) találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületen (részletek itt) online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: média, közélet, irónia