Aki NER, az nyer!

Aki NER, az nyer!

Tasó László fideszes országgyűlési képviselő uniós pénzből vett élelmiszercsomagot oszt 2018. február 6-án (Fotó: Tasó László Facebook-oldala)

Május vége óta őrizgetem ezt a néhány sort, rakosgatom ide-oda az asztalomon, nyughatatlanul, újra és újra olvasva, megemésztésével próbálkozva, eredménytelenül. Sok mindent megéltem már, több mindent „lenyeltem”, olyanokat is, amiket végül ennek ellenére és ezzel együtt sem sikerült megemésztenem, de ez sehogy sem akar lemenni a torkomon.

A Magyar Narancs „A SZERK.” oldalán olvastam A sáp (2.) című írást (XXXV. évf., május 25.), amelyben elemzik a koronavírus-járvány idején történt korrupciógyanús lélegeztetőgép- és vakcinabeszerzést, mely üzletelések a brutális túlárazottságukkal súlyosan megkárosították a magyar adófizetőket. Ezzel a nem mellékes mondattal zárták a blokkot: „A NER axiómája is lehetne e módosított jogszabály: mi törvényesen lopunk!” Azután ehhez kapcsolódva az Átlátszó megállapításait tárták az olvasók elé, amelynek summája: ez a NER-es hadművelet minden területen folyik. Az Átlátszó dokumentálta azt az aljas „lenyúlást”, amelyet a bírósági döntésnek köszönhetően sikerült megszereznie, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak ki kellett adnia, mit rejtettek „a szegényeknek uniós pénzből beszerzett élelmiszercsomagokra vonatkozó 9,5 milliárdos keretszerződés mellékletei”. Ezekből a dokumentumokból vált ismertté, hogy a közbeszerzés nyertes (bocs: NER-tes) cégei milyen áron kínálták a rászorulóknak szánt csomagokba szánt élelmiszereket.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 28-án megjelent, 2023/30. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!