Nagy Bandó András

Ki kit akar kitakarni?

Ki kit akar kitakarni?

Az 1950-es évek elejéig kérni sem kellett, anélkül is eltűnt egy-két alak vagy arc Sztálin mellől, ezekről az én korosztályom még tud, az ifjak vagy semmit, vagy csak keveset.
Gombócból is sok

Gombócból is sok

Viktor tíz pedagógus havi nettó fizetésének megfelelő összeggel emeli meg a saját fizetését. Pontosan 4000 fagyigombóc árával. Vagy ha már a málna grammjával kezdtem: uszkve 500 kiló málna árával.
Reménykedő reménytelenek

Reménykedő reménytelenek

Hiába szépítgetnénk, a bukta drámai és brutális volt, ami nemcsak azt mutatja, hogy az ellenzékként emlegetett alakulat, de azt is, hogy a győztes is leszerepelt. Mindkét fél másképp.
Nem az ördög ügyvédje

Nem az ördög ügyvédje

Miután már minden létező elbukott megmártotta a kését MZP-ben (Te is, fiam, Brutus! Ne mondd, hogy nem!), megkísérlem elbúcsúztatni ezt a méltatlan témát, nem titkoltan mint MZP szimpatizánsa.
Csőbe húzva

Csőbe húzva

„Kérjük a kollegákat, hogy a belépő ellenzékiekkel kedvesek és figyelmesek legyenek, mosolyogjanak rájuk, a napszaknak megfelelően köszönjenek, tegyenek úgy, mintha (mostantól) ez lenne a legtermészetesebb.”
Szétesett összefogók

Szétesett összefogók

Amíg nem lesz ebből a sok gittegyletből egyetlen párt, én nem kérek belőlük (belőletek). A sokféleségetek lesz a vesztetek, esélytelenek vagytok és maradtok.