Nagy Bandó András

Kiket vettek meg kilóra?

Kiket vettek meg kilóra?

Azon sem csodálkoztam volna, hogy amikor Semjén április 6-án meglátja a körülbelül és minimum 150-200 ezres tüntető tömeget, javaslatot tesz egy „Viktor, ez már nem vicc!” fedőnevű veszélyhelyzetre.
Velünk él a történelem

Velünk él a történelem

Egyetlen kisember is fordíthat a világ folyásán. És akkor is van értelme, ha a történet a halálával fejeződik be. Hogy hogy nem, a mai politikát kikerülve is élő történelmünkig jutottunk.
Milyen utolsónak lenni?

Milyen utolsónak lenni?

Gondolkodjunk józan paraszti ésszel: jó lesz-e az nekünk, hogy egy erős (nálunk sokkal erősebb!) svéd hadsereg is velünk vállvetve harcol, ha arra kerül(ne) a sor, vagy sem?
A nép művelése és megművelése

A nép művelése és megművelése

A népművelők ahol tudják, akadályozzák a kormánykritikus előadók szereplését, szerepeltetését, tegyük hozzá: kivétel a gyevi bírók, azaz a meghunyászkodók, akik kicsit bírálnak is, meg nem is, szóval egészében ártalmatlanok.
Nem nekünk való vidék

Nem nekünk való vidék

Az oldalakat ma már csak egymás ellen nevesítik, gúnyos jelzőkkel toldva, jobb esetben önmaguk territóriumát próbálják meghatározni a politikai pályára lépett személyek. Kérdés: tényleg ezekhez az oldalakhoz kéne tartoznunk?
Az év mondata

Az év mondata

Ha vissza kéne lapoznunk az elmúlt esztendők kimondott vagy leírt mondatait vizslatva, bizonyosan ráakadnánk néhány emlékezetes, minden más mondatot maga mögé utasító mondatra. Volt, amikor ez állt az élen: „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját.”
Múltidéző metamorfózis

Múltidéző metamorfózis

A módszer kikerülhetetlenül és fölöttébb ismerős, lásd arankát a gazdanövénnyel és a kommunista rendszert a gazdákkal. Azon is elgondolkodtam, ezzel a módszerrel mikor jut el odáig a NER múltidéző rendszere, hogy az általuk „kreált” oligarchákkal ugyanezt és ugyanígy műveli?
Feltűnők és eltűnők

Feltűnők és eltűnők

Ne szépítsük a dolgot: bonsai pártocskák, törpe közösségek, Hüvelyk Matyik és liliputiak próbálnak nekifeszülni egy minden hájjal megkent, bitang tőkeerős óriásnak.