Gyöngyösi Márton: A bőrdzsekit öltönyre kellett volna cserélni

Gyöngyösi Márton: A bőrdzsekit öltönyre kellett volna cserélni

Gyöngyösi Márton (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

„Nem sikerült ellensúlyozni a balliberális túlsúlyt az ellenzéki együttműködésen belül” – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában a Jakab Péter lemondása után összehívott hétvégi kongresszuson a Jobbik elnökének választott Gyöngyösi Márton. Szavai szerint az ellenzék „összeomlott” a választási megmérettetésben.

Az európai parlamenti képviselő az elődjét, Jakab Pétert teszi felelőssé azért, hogy a Jobbik nem tudta az ellenzéken belül a nemzeti, konzervatív politikát megjeleníteni. Mint mondta, a gasztroblogolást nem Jakab Péter találta föl, a pacalt velővel kavargató politikus létezett már előtte is. Csak ezt a szerepet más pártokban Németh Szilárdokra osztják, nem a miniszterelnök-jelöltjükre. Szerinte tehát a parizerpolitika hiba volt, „szimbolikusan: a bőrdzsekit öltönyre kellett volna cserélni”.

• Ma is elmondaná a zsidólistázós felszólalását az Országgyűlésben?
• Elnökként lesz ráhatása a frakció arculatára?
• A vetélytársa, Földi István gratulált-e az elnökké választásához?
• A DK-val való összefogás okozott kárt a Jobbiknak?
• Ki ülhet be a két „talonban tartott” jobbikos országgyűlési képviselői helyre?

A teljes cikket a Magyar Hang július 8-án megjelent, 2022/28. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!