Cseh Katalin: Nem voltunk elég bátrak, innovatívak és hitelesek

Cseh Katalin: Nem voltunk elég bátrak, innovatívak és hitelesek

Cseh Katalin (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Mindenkinek nagyon sok felelőssége van a tavalyi vereségben, nekünk is – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Cseh Katalin. A Momentum EP-képviselője elmondása szerint nem tudja, hol rontották el, de valahol nagyon. – Nem voltunk elég bátrak, innovatívak és hitelesek. Az ellenzék régóta próbálja kitalálni, a közvélemény-kutatások alapján mit kell mondani, hova kell targetálni. Technikai dolgokról szólt sokszor minden, meg arról, ki hova lép át, hányadik a listán. Miközben óriási problémákkal küzdött a magyar lakosság, amelyekre nagyon konkrét válaszokat kellett volna adnunk. A jövőre nézve megpróbáljuk sokkal jobban elvégezni a feladatunkat – tette hozzá a politikus.

Felvetettük, Ungár Péter vagy Karácsony Gergely is szokott arról beszélni, probléma lehet, hogy az ellenzék nagyon erősen Orbánra építi a politikáját. Valóban az? – Én sem gondolom, hogy az üres orbánozás az, amire bárki is vágyna. Nélkülöz ez minden bátorságot és kreativitást. Ettől még ki kell mondanunk, hogy Magyarország problémái közül számosnak Orbán rövid távra előretekintő, korrupt politizálása az oka. Ha nem ő lenne a kormányfő, valószínűleg nem lennének ekkora problémák az igazságszolgáltatásban, az oktatással, az egészségüggyel. Viszont vannak olyan problémák is, amelyekkel Orbántól függetlenül is meg kell tudjunk birkózni – mondta el a képviselő.

• Hányan lépnek még át a Momentumból a DK-ba?
• Vannak egyáltalán kiábrándult fideszesek? És fontos lenne őket megszólítani?
• Miben más a Momentum, mint a Demokratikus Koalíció?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 5-én megjelent, 2023/18. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!