Dúró Dóra köszöni szépen

Dúró Dóra köszöni szépen

Dúró Dóra (Fotó: Farkas Norbert)

A Mi Hazánk politikusa köszönetet mondott Csák Jánosnak, amiért kirúgta L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum éléről. Dúró Dóra szerint a kultúráért felelős miniszter meghozta „az egyetlen döntést, amely az intézmény tekintélyét helyre tudta állítani”. Érdemes az elején tisztázni, hogy nemhogy Csák, de még feltehetően Dúró sem gondolja komolyan, hogy valóban az intézmény tekintélye szenvedett volna csorbát. Legalábbis ha az állítást arra alapozzuk, hogy a World Press Photo kiállításon bemutattak egy Fülöp-szigeteki melegek idősotthonát is.

„Négygyermekes apaként, nagyszülőként határozottan visszautasítom, hogy gyermekeinket tőlem vagy az általam vezetett intézménytől kellene megvédeni” – reagált a menesztett L. Simon, de ilyesmivel feltehetőleg Csák sem vádolja. Annál inkább okozhatott gondot, hogy L. Simon kifejezetten beleállt a politikailag kényes témába. Mindezt úgy, hogy korábban fideszes országgyűlési képviselőként a gyermekvédelminek nevezett törvényt maga is megszavazta. Akkor is sejthette volna, hogy a jogszabály nevetséges és betarthatatlan, de azt nyilván nem gondolta, hogy az ostor végül rajta is csattan majd. Pedig ha a Mi Hazánknak szúr oda, illetve a kormány újdonsült kabalájaként kezelt törvényt nem tiszteli eléggé, az már őt is nehéz helyzetbe hozhatja.

• Miért ne láthatnák az említett melegotthonról készült fotókat fiatalkorúak? 
• Mi a helyzet valójában a szülői felelősséggel?
• Hogyan állította fel saját magával szemben is csapdáját a Fidesz?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/45. számában találja. Vegye meg november 16-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!