Fényűző helyszínen védték meg a rezsit Orbánék

Fényűző helyszínen védték meg a rezsit Orbánék

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen 2022. június 4-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Az extraprofitot elvonjuk, a rezsicsökkentést megvédjük – üzente öles betűkkel Facebook-oldalán Orbán Viktor, a június 1. és 4. között tartott, soproni kihelyezett kormány ülésről.

A helyszínről fotó is készült, a kormánytagok egy gyönyörű, látható fagerendás teremben, óriási, csillagmintákkal díszített mestergerenda alatt tárgyalnak. A miniszterelnök nem tette hozzá, és az eseményről beszámoló lapok sem igen hangoztatták, hogy az eseményt Sopronbánfalván, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. által irányított kolostorszállóban tartották meg.

Az egykori pálos, majd karmelita rendi kolostorban jelenleg igényes, 20 szobás szálloda üzemel, amelyet információink szerint a kormányülés idejére teljes egészében lefoglaltak és kivettek az Orbán-kabinet részére. (Tették ezt úgy Orbánék, hogy közben rendelkezésre állt volna a kormányülések megszokott helyszíne is, a potom 21 milliárdból átépített budavári karmelita kolostor.)

• Óránként mennyiért bérelhető a terem, ahol ahol Orbánék tanácskoztak?
• Mekkora fizetés jár a szállodát is üzemeltető állami cég Fidesz-közeli ügyvezetőjének?
• Miként került az egykori pálos kolostor a kormány látókörébe, majd az állam tulajdonába?
• Micsoda titoktartás övezi az Orbán-kabinet ülésének valódi költségeit?

A teljes cikket a Magyar Hang június 17-én megjelent, 2022/25. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!