Halál a csomagtartóban: napszámossors az Alföldön

Halál a csomagtartóban: napszámossors az Alföldön

Az összeroncsolódott személyautó és vonat mellett dolgoznak rendőrök és tűzoltók Kunfehértó közelében 2022. szeptember 5-én (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Először a pókhálósra tört szélvédőjét találtuk meg annak az Opel Corsának, amelyikben hét napszámos lelte halálát az egyik kunfehértói vasúti kereszteződésben. Öten ültek az utastérben, ketten a csomagtartóban feküdtek, így siettek az egyik közeli bodzaföldre. Egy huszonéves fiú, Renátó vezette az autót, vele volt édesapja, László és édesanyja, Tímea is. A kocsi egy vonattal ütközött: a Baja és Kecskemét között közlekedő, errefelé 100 kilométer per órás sebességgel robogó Uzsgyi jó kétszáz méteren keresztül tolta maga előtt az autót.

– A végére már csak az alváz volt, meg szétszabdalt papírdarabok – mesélte nekünk egy neve elhallgatását kérő pályamunkás, aki úgy fogalmazott: megviselte őket a baleset, mert a mentők előtt értek ki, „és hát látszódott minden”. Hogy mi minden, arról nem kérdezzük: látszik, hogy a férfi nem szeretne beszélni a balesetről. Két dolgot azért elárul: először is azt, hogy ez volt idén a második hasonló ütközés. Első alkalommal azért nem történt tragédia, mert csak az autót orrát kapta el az Uzsgyi vonat.

A pályamunkás azt is állítja, hogy nem az ütközés miatt rendelték ki őket gallyazni és takarítani a pálya mellé a baleset másnapján. – Régóta le volt ez szervezve – mondja egy kollégája. Amit Kunfehértón többen is furcsállottak: helyiek beszámolója szerint ugyanis eddig a vasútnál nem fordítottak nagy gondot a sorompó és lámpa nélküli vasúti átjáró környékének takarítására, ami miatt nehezen belátható a pálya.

• Kik azok az aranyásók, akik megjelentek a tragédia után?
• Milyen munka a bodzázás?
• Mi köze a napszámos-sorshoz Orbán Viktornak?

A teljes cikket a Magyar Hang szeptember 9-én megjelent, 2022/37. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!