Karácsony Gergely: A Fidesz helyében nagyon szoronganék

Karácsony Gergely: A Fidesz helyében nagyon szoronganék

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Soha nem fogjuk legyőzni Orbánt, ha nem értjük meg, miért tudott hatalmon maradni 12 éven át – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint tehát az ellenzéknek van azzal dolga, hogy megértse, feldolgozza: az Orbán-kormány hatalma mögött vannak jogos választói igények. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségével úgy látja, fel lehet állítani egy ellenajánlatot csak jobban kell fókuszálnunk az üzeneteiket arra, hogy a gazdaságban lévő válsághangulat szerves része a kormány politikájának.

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy ő nem igazán látja, amit Márki-Zay Péter mondott már párszor, hogy árulók vannak az ellenzék soraiban, de az tény, hogy irgalmatlan erők vannak a Fidesz oldaláról az ellenzéki egység megtörésére. – Ehhez pedig vannak hasznos idióták az ellenzékben – fogalmazott.

A politikus Márki-Zay Péter sokszor leegyszerűsítő és a kormányoldali média által sokat használt mondatai kapcsán arról beszélt, hogy lehet, ma olyan világot élünk, amikor ezek a mondatok szükségesek ahhoz, hogy azokat a buborékokat, amelyekben a választók élnek, kipukkasszuk. Jelöltjük szerinte nem „politikusul” beszél, hanem őszintén.

• Az ellenzék „készen kapott” egy Völner-ügyet, miért nem tudták ezt jobban napirenden tartani?
• Kik a hasznos idióták az ellenzékben?
• Orbán Viktor javára szokták írni, hogy sikeresen tudja mutatni magáról a képet, miszerint a nemzetközi porondon is befolyásos politikus, de eközben „egy közülünk”, és a disznóvágáson pörzsöli a leölt állatot. Az ilyen fortélyokat nem akarják eltanulni?
• Az elmúlt 12 év kormányzása és ellenzéki kudarcai után mit gondol, mostanra sikerült megérteniük, hogy az embereknek mire van szükségük?
• Márki-Zay Péter előválasztási győzelme jelentheti azt, hogy az ellenzéki szavazók is egy erős kezű vezetőre vágynak, nem pedig egy olyan joviális, kompromisszumkereső típusra, mint amilyennek Karácsony Gergelyt is mondják?

A teljes cikket a Magyar Hang február 11-én megjelent, 2022/7. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!