Mozgalmas év előtt áll a világ

Mozgalmas év előtt áll a világ

A lengyel 16. gépesített hadosztály által közreadott képen az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határt védő szögesdrótkerítés fehérorosz oldalán, az előtérben lengyel katona a kelet-lengyelországi Kuznica térségében 2021. november 8-án (Fotó: MTI/EPA/Lengyel 16. gépesített hadosztály)

Habár idén az emberek többsége elsősorban a koronavírus-járványra figyelt, rengeteg kalandos fordulatnak lehettünk tanúi, elég csak az afganisztáni tálib hatalomátvételre vagy a német konzervatívok meglepetésszerű vereségére gondolnunk. A Magyar Hang – a korábbi évekhez hasonlóan – most is elkészítette világpolitikai előrejelzését a következő évre.

FRANCIAORSZÁG
Ha lesz olyan esemény Európa életében, ami bizonyosan befolyást gyakorol majd az egész Európai Unió jövőjére, az egyértelműen a francia elnökválasztás, amelynek az első fordulóját 2022. április 10-én tartják.

KÍNA
A dél-kínai-tengeren továbbra feszült a helyzet Kína és Vietnám között. Az előttünk álló évben így rengeteg éles hangú nyilatkozatot hallhatunk majd az érintett politikusoktól. Aggasztóbb azonban, hogy a térség továbbra is minden erejét megfeszítve fegyverkezik. A Távol-Kelet sorsa ugyanis geopolitikai értelemben még egyáltalán nem dőlt el.

• Mi minden dőlhet el Franciaországban?
• Mi lehet Ukrajnában?
• Mi várhat Afganisztánra?
• Belarusz, Irán, Brazília, Líbia, Pakisztán, Közel-Kelet – ezeket mind sorra vesszük.

A teljes cikket a Magyar Hang december 17-én megjelent karácsonyi dupla számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!