Az osztogatás hatalmas terheit pedig a következő kormány nyakába varrták

Az osztogatás hatalmas terheit pedig a következő kormány nyakába varrták

Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

A koronavírus jegyében eltelt második évben nem teljesített rosszul a magyar gazdaság, feltéve, hogy csak a számokat tekintjük, s nem a lehetőségeket. A kormány jelentős összegeket költött el rendkívüli felhatalmazását felhasználva, de annak nagy része a kormányhű oligarcháknak jutott, másokkal igen szűkmarkú volt a kabinet.

Győrffy Dóra arra hívta fel a figyelmet, hogy jó lenne nem megvárni a következő válságot a konszolidációval, hiszen a gazdaságtörténetből tudjuk, hogy akkor sokkal fájdalmasabb lesz. A választások közeledtével erre azonban szinte semmi esély, a feladattal a következő kormánynak kell majd megbirkóznia.

Csaba László pedig azzal érvelt, hogy a magyar gazdasági modell – ami az euróban számolt alacsony bérekre és a nem túl szigorú környezetvédelmi előírásokra épült – kifutóban van. A jegybank elnöke sok év óta emlékeztet erre, de ma már másokban is felmerült ez a gondolat. 

A teljes cikket a Magyar Hang december 30-án megjelent újévi, 2022/1. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!