Mátrix

Mátrix

Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Micsoda téma egy sci-fi-hez, mit ki nem hozna belőle egy hollywoodi forgatókönyvíró! Képzeljenek el egy országot, melynek lakói egyszerre, egy időben két valóságban (vagy kétféle mátrixban) élnek. Ki az egyikben, ki a másikban. Vagy ha egy vígjátékíró kezébe kerül a téma: a hasunkat fognánk a röhögéstől, ahogyan ezek a szerencsétlenek vakon tapogatóznak és lépten-nyomon egymásba botlanak, dühödten püfölik egymást.

Az egyik egy széthulló, korrupt és dekadens Európában él, amelyben egyedül Orbán Viktor és az ő hű szövetségesei védik a hagyományos európai értékeket. A másik valóságban a Moszkva érdekeit utolsó csatlósként szolgáló magyar miniszterelnök Európa árulója, akit szégyenletes politikája mindinkább elszigetel. Az egyikben Oroszország érvényesíti jogos igényét a felszabadított Kelet-Ukrajnára, a másikban az ukrán hadsereg szorítja kifelé hazája földjéről a kegyetlen betolakodókat.

Az egyikben csak a hazai baloldal áskálódása miatt visszatartott uniós támogatások akadályozzák a kormányt a régóta elhatározott pedagógusbér-rendezésben. A másikban a kormánynak mindenre futotta (pazarló építkezések sokaságára, csókosai feltőkésítésére, reprezentációra, médiabirodalma kiépítésére többek között), éppen csak a tanítók és tanárok fizetésére nem. Az egyikben a tüntetéseken részt nem vevő diákokat listázzák sötét erők (akikről azért annyit elárulunk, hogy a baloldali pártokhoz köthetők), a másikban a polgári engedetlenség útjára lépő tanárokat rugdossák kifelé a tanárhiánnyal küzdő iskolákból.

• A hazugságbuborék, amelyben a többség él, hamarosan kipukkan.
• A mostani rendszer hanyatlása és lassú agóniája elkezdődött.
• Három tényező sietteti Orbán bukását.

A teljes cikket a Magyar Hang október 14-én megjelent, 2022/42. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!