Lányi András

Geopolitika

Geopolitika

Ha érteni akarjátok Orbán politikáját, és tudni szeretnétek, hová vezet a hatalmi ágak függetlenségének felszámolása, a parlament engedelmes törvénygyárrá alázása, az Első Ember korlátlan hatalma – vigyázó szemetek Moszkvára vessétek!
Teremtő rombolás?

Teremtő rombolás?

Az új épületek sokaságára elsősorban azoknak van szükségük, akik építik-rombolják őket: ez az utolsó üzletág, amelyben a pénzügyi spekulációkon vagy állami osztogatáson szerzett milliárdok haszonnal forgathatók.
A minőség ellenforradalma

A minőség ellenforradalma

Egyszer használatos káderek, örökös konclesők, zöldfülű bürokraták gazdálkodnak az ország szellemi és anyagi vagyonával, s az elit szerepében tetszelgő középszer uralma annyi kárt okoz, hogy nemzedékek munkája sem lesz elég azt helyrehozni.
Ultimátum

Ultimátum

Vajon kinek az érdekét védi a magyar miniszterelnök, amikor az uniós klímacélokat abszurdnak nevezi, és az energia árának drágulásával riogat?
Vitatható ökopolitika

Vitatható ökopolitika

Azokban az országokban, ahol még nem rekesztették el teljesen a gondolatok szabad áramlásának útját, új eszmék terjednek, és ezekre egyre több embert tesz fogékonnyá létforrásaink végzetes beszűkülése.
Nincs tanulság

Nincs tanulság

Tényleg elkerülhetetlen, hogy a vesztét érző diktatúra hívei távozásuk előtt mindig az ország természeti kincseinek rovására kárpótolják magukat?
Van az a pénz, ami nincs

Van az a pénz, ami nincs

Düledező közszolgáltatások, méltatlan bérek, esztelen presztízsberuházások, felelőtlenül halmozott adósság – valaki magyarázza meg, hogy fér ez össze a gazdasági csodáról szóló újmagyar népmesével.
Wasserkopf

Wasserkopf

Iskolarendszerünk így is alkalmas – sőt, csakis így alkalmas – az olcsó munkaerő, az igénytelen fogyasztó, az engedelmes alattvaló tömeges előállítására, a tudós és tudatlan népesség közötti távolság fenntartására.

Kötöttfogás Extra

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – „A nőnek a konyhában a helye”