Lányi András

Akárteis

Akárteis

Az Orbán-rendszer nem az akkumulátor-üzletág felfuttatásába fog belebukni. Az országos méretű civil tiltakozás azonban ráébreszti a résztvevőket és mindazokat, akikhez eljut a hírük, hogy sorsuk jobbra fordulását hiába várnák bárki mástól, csakis magukra számíthatnak.
Búcsú Sólyom Lászlótól

Búcsú Sólyom Lászlótól

Ő volt kortársaink közül a legnagyobb hatású képviselője a fékek és ellensúlyok alkotmányos rendszerének, amely útját állja a közhatalom kisajátítására irányuló kísérleteknek.
Válasz Kiss Viktornak

Válasz Kiss Viktornak

Annyi bizonyos, hogy jelenleg Nyugaton is, Keleten is politikai intézmények – és nem a spontán alakuló árviszonyok – hárítják át a termelésnek nevezett pusztítás költségeit az adófizetőkre meg a jövő nemzedékekre.
Táj, tanulságokkal

Táj, tanulságokkal

Magyarország polgárai többségének jelenleg túl drága hely a Balaton. A felső tízezer számára pedig túlságosan olcsó. Magyarnak lenni luxus, oké. Kérdés, hogy még meddig engedhetjük meg magunknak.
Válasz Dévényi Istvánnak

Válasz Dévényi Istvánnak

A helyi véleményformálók bevonása nélkül semmi sem sikerülhet, ebben egyetértünk. Nélkülük minden országos kezdeményezés megfeneklik. De elkezdődni az ilyesmi – hogyan is szokott?
Miért nem szeretjük a zöldeket? 1. rész

Miért nem szeretjük a zöldeket? 1. rész

A zöldnek nevezett reformokat ugyan minden áron elodázzuk, de egyre kevesebben tartják őket bolondságnak. A világ kereke, ha túlságosan későn is, lassan és nyikorogva abba az egyetlen lehetséges kerékvágásba fordul, amerre fordulhat még egyáltalán.
Tudomány? Egyetem? 1. rész

Tudomány? Egyetem? 1. rész

Minket arra neveltek, hogy a tudást összetévesszük az információval és az információk kezelésével kapcsolatos ismeretekkel, pedig a tudás nem ismeretek birtoklása, hanem a megértés képessége, élni tudás. A magyar oktatás ezen a téren okozza a legtöbb kárt áldozatainak.