Lányi András

Alap(talan) jövedelem

Alap(talan) jövedelem

Sajnos, ezentúl, vitatkozni sem lehet már komolyan az alapjövedelemről, mert hívei politikai hitvallás kérdésévé tették: az egyenlőség és szolidaritás – értelemszerűen baloldali – tábora Szent Osztogatás nevében indul ismét csatába. A nép ellensége, aki vitába száll velük.
Fent mint lent, lent mint fent

Fent mint lent, lent mint fent

Aki a jogain esett sérelmet vagy az állam elmulasztott kötelességeit hánytorgatja, esetleg arról meditál, miképpen kockáztatja a kormány nemzeti érdekeinket, a jövő nemzedékek esélyeit, vagy az eltapsolt százmilliárdok sorsát firtatja, ezzel csak azt árulja el, hogy nem idevalósi.
Garázdaság

Garázdaság

Tudjuk, megtanultuk: a történelmi haladás útja kiirtott nádasokon, lebetonozott parkokon, tarra vágott erdőkön át vezet.
Ellenzék kerestetik(?)

Ellenzék kerestetik(?)

Az ellenzéki pártok a céljaikról hallgatni kényszerültek, vezérük nem volt, a civil társadalommal életszerű kapcsolatuk vidéken alig akadt, és 2019-től mostanáig nem tudni, mit csináltak.
Levél barátaimhoz

Levél barátaimhoz

Sikerre a széles körű, jól szervezett civil összefogásnak lenne esélye, és ez megkívánja az érdekek, szakmák, szervezetek és meggyőződések együttműködését. Ehhez nem pártok kellenek, csak értelmes, elszánt emberek.
Április harmadikán

Április harmadikán

A legpocsékabb nemzet, bólintanak szomszédaink, akik harminc éve még bennünket irigyeltek, s most műveltségben, jólétben, a jogállam építésében előttünk járnak.
Leválthatatlanok

Leválthatatlanok

A világ nagyobbik részén olyan kormányok uralkodnak, amelyek gyakorlatilag megdönthetetlenek. Rendelkeznek az alattvalók megfélemlítésének, megtévesztésének és ellenőrzésének legkorszerűbb eszközeivel. Magyarország veszedelmesen közel került ehhez a kietlen világhoz.
Holt lelkek

Holt lelkek

A választások sorsát ezúttal is az a pár százezer ember dönti el, akinek egyáltalán nincs értelmezhető politikai véleménye. Köztük a kamupártok szavazói és a holt lelkek által állított jelöltek.
Orbán Viktor üzent

Orbán Viktor üzent

A felesleges, de látványos kormányzati gigaberuházásokba ölt milliárdok fenntartják a gazdasági növekedés látszatát, és segítenek az adófizetők pénzét kormányközeli zsebek felé terelni, ez a lényeg.
Vészjelzés

Vészjelzés

Nem akarjuk tudni, hogy kik vagyunk, hazug mesékkel áltatjuk magunkat, hogy miképpen váltunk azzá, akik vagyunk, ezért irreális célokat követünk. Fogalmunk sincs róla, hogy merre tartunk.
Geopolitika

Geopolitika

Ha érteni akarjátok Orbán politikáját, és tudni szeretnétek, hová vezet a hatalmi ágak függetlenségének felszámolása, a parlament engedelmes törvénygyárrá alázása, az Első Ember korlátlan hatalma – vigyázó szemetek Moszkvára vessétek!