Nyári délután

Nyári délután

Elégedetlen tanárok (Fotó: B. Molnár Béla Facebook-oldala)

Lelki szemeim előtt a nyájas olvasó, aki éppen szabadságát tölti. Árnyék, langy szellő, frissítő ital, megérdemelt nyugalom, szusszanás az éves rohanásban. Néhány gondolatot kíván adni ez a cikk a nyári délutánhoz. Nem válaszokat, kérdéseket.

A magyar gazdaság fundamentumai erősek, ezt harsogja minden fórumon a vezetés. Nagyszerű – de ha tényleg így van, akkor miért nem kaphatnak béremelést a tanárok, a köztisztviselők, az egészségügyi szakdolgozók? Elvégre a KSH havonta jelenti be, mekkorát nőtt az átlagbér hazánkban. És a KSH ugyebár nem hazudik. No de akkor kinek nőtt a bére, ha a megfogható szegmensekben egyre többen panaszkodnak, ráadásul nagyon is népes csoportok? És ha a tanároknak, köztisztviselőknek, ápolóknak nem jut, akkor miből jut átlagosan 52 ezer forint plusz a nyugdíjasoknak? Akik egyébként cirka 2,6 millióan vannak. A tanárok meg kb. 70 ezren…

A teljes cikket a Magyar Hang július 15-én megjelent, 2022/29. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!