Ördöge lehet az ellenzéknek

Ördöge lehet az ellenzéknek

Czeglédy Csaba az induláshoz szükséges ajánlásokkal (Forrás: Czeglédy Csaba/Facebook)

Nagyobb a valószínűsége, hogy meghalok, mint hogy bilincsben elvigyenek a kampányban – ezt mondja a Szombathelyen az ellenzék színeiben induló Czeglédy Csaba. A DK-s politikus esetén nem véletlen a felvetés: bíróság elé vitték egy költségvetési csalási ügyben, sőt, azzal is vádolják, hogy ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött. A választókerületben a Fidesz színeiben ismét Hende Csaba indul, Szombathely igazi csatatérkörzet.

Csaba, ugye győzni fogunk? – teszi fel a kérdést arcán széles mosollyal egy idősebb hölgy Szombathely egyik hoteljének éttermében. Kérdése nem is igazából kérdés, valójában inkább egy biztatás, miközben az ellenzék közös jelöltjére, Czeglédy Csabára nézve várja a megerősítést. A hölgy után sorra érkeznek még a helyszínre a politikus támogatói, nem is akármilyen rendezvényre jöttek: Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét várják, hogy néhány nappal a kampány hivatalos megindulása előtt lelkesítse az aktivistákat. Bár lelkesedésnek nincsenek híján, az éppen időben befutó pártelnök inkább csak fokozza a hangulatot. Figyelmét azonban kizárólag az ott összegyűlteknek szenteli, mi hiába kérdezzük, nem akar nyilatkozni. Semmiről.

Szombathelyre csatatérkörzetként tekint az ellenzék, vagyis egy olyan egyéni mandátumként, amit akár el is hozhatnak a Fidesztől az április 3-ai országgyűlési választáson.

• Mit mutatnak a korábbi választások eredményei Szombathelyen és hogyan állnak most a jelöltek?
• Tart-e Czeglédy Csaba attól, hogy még a kampányban bilincsben viszik el?
• Ő az Ördög ügyvédje?
• Mi lehet az előnye a Fidesz színeiben induló Hende Csabának?
• Ungár Péter hogyan száll be a kampányba?

A teljes cikket a Magyar Hang február 18-án megjelent, 2022/8. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!