„Putyinnak rengeteg veszítenivalója van”

„Putyinnak rengeteg veszítenivalója van”

Kira Jarmis (Fotó: Reuters/Evgenia Novozhenina)

 

Csak a sajtóból értesült Alekszej Navalnij sajtófőnöke arról, hogy Oroszországban körözést adtak ki ellene – erről a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt. Kira Jarmis szerint Oroszországot érdemes elkerülnie, mert ugyanúgy járnának el vele, mint Alekszejjel több mint egy évvel ezelőtt.

A szóvivő kérdésünkre kifejtette azt is, hogy Vlagyimir Putyin szerinte őszintén elhiszi magának mindazt a történelmi zagyvaságot, amit összehord Oroszország kapcsán és az ország cárjaként tekint magára. Az orosz népben pedig ha él még a birodalmi tudat, bár nem annyira erősen, mint korábban. Az orosz állami propagandának pedig rengeteg áldozata van ma, ők tényleg elhiszik, hogy ennek a háborúnak lehet valamiféle magasabb célja. Eközben viszont nagyon sokan tiltakoznak is ellene.

Kira Jarmis abban teljesen biztos, hogy senki nem kívánja fenntartani a putyinizmust Putyin nélkül, most az egyetlen oka, hogy ekkora támogatottsága van még, hogy ő az egyetlen, akit jelenleg választani lehet.

• Mennyire tudja garantálni a biztonságát külföldről?
• Nem tarthatunk attól, hogy csak a Nyugattal szembeni érzések erősödnek az oroszokban a szankciók hatására?
• Mennyire élnek ma a birodalmi érzések az oroszokban?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang április 1-én megjelent, 2022/14. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!